Kohdepoiston energiakatsaus

Talvi tekee tuloaan ja vit Polygon tarjoaa teille kohdepoistojärjestelmien pikakatsausta sekä arvion siihen liittyvän energiankäytön säästöpotentiaalista. Katsauksen tulos toimitetaan dokumenttina jossa ehdotetaan toimenpiteitä sekä arvioidaan niillä saavutettujen säästöjen suuruus. Yleensä löytyy sellaisiakin toimenpiteitä jotka eivät vaadi sen kummempia lisäinvestointeja, kunhan niistä on tietoinen.

Ilmanvaihto ja kohdepoisto ovat monessa tapauksessa teollisuushallin suurimpia yksittäisiä sähkönkuluttajia. Näihin järjestelmiin kuuluu yksi tai useampi imuri joka on käynnissä ainakin koko työpäivän ajan, lisäksi nämä imevät ulos suuria määriä lämmitettyä ilmaa joka pitää korvata raittiilla ilmalla.

Meidän leveysasteillamme korvausilman lämmittäminen vaatii vuosittain noin 2,7 m3 öljyä jokaista ulospuhallettua 1000 m3/h kohti. Tämän lisäksi tulee puhaltimien sähkönkulutus.

Älä epäröi, soita ja tilaa kohdepoistojärjestelmän energiakatsaus, puh 0400 709 447, tai sähköpostitse hasse.west@polygon.fi

Ajoneuvojen ja laitteiden suodattimia

Donaldson suodattimia löytyy huomattavasta määrästä eri puolilla maailmaa valmistuvista polttomoottorikäyttöisistä ajoneuvoista ja laitteista. Kun seuraavan suodatinvaihdon yhteydessä asennat Donaldson suodattimen, sinulla on suodatin joka on vähintään yhtä hyvä kuin alkuperäinen, jopa puhtaasti parempi!

Donaldsonin ilmansuodatusteknologia suojelee moottoreita maantieajoneuvoissa, maastoajoneuvoissa ja koneissa mitä erilaisimmissa ympäristöissä. Vuodesta 1915 Donaldson on ollut alansa pioneeri ja seissyt lähes jokaisen suuren moottorin ilmansuodatusta koskevan edistyksen takana.

Nykyaikaiset moottorit on suunniteltu vastaamaan ankarimmat vaatimukset ja tiukimmat toleranssit koskaan. Polttoainejärjestelmät, pumput ja suuttimet vaativat aina puhtaampaa polttoainetta saavuttaakseen parempi poltto ja pienemmät päästöt. Donaldsonin uusin polttoainesuodatusteknologia tuo tehoa takkuilun sijaan.

Öljy voitelee, johtaa pois lämpöä sekä huuhtelee pois epäpuhtauksia moottorista. Donaldsonin öljysuodattimet pitävät öljyn puhtaana ja vähentää päästöjä. Paremman hyötysuhteen, suuremman kapasiteetin ja pidemmän käyttöiän myötä Donaldsonin öljysuodattimet suojelevat moottoriasi parhaimmalla tavalla.

Donaldsonin varaosasuodattimet ovat samaa hyvää laatua kuin moottori ja laitevalmistajille toimitetut alkuperäisosat. Kestäviä, luotettavia ja rakennettu suoriutumaan niistä rasituksista jolle kone on tarkoitettu.
Donaldsonilla on laaja valikoima varaosasuodattimia raskaiden ajoneuvojen ja liikkuvien koneiden ilman, öljyn, polttoaineen, jäähdytyksen ja hydrauliikan suodatustarpeisiin.

Soita 0400 709 447 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen hasse.west@polygon.fi niin saat lisää tietoa.

Räjähdyssuojausasiakirja

ATEX direktiivi velvoittaa jokaista työpaikkaa, jossa harjoitetaan toimintaa joka voi aiheuttaa räjähdyskelpoisia ilmaseoksia, laatimaan räjähdyssuojausasiakirjan sekä pitämään tämän jatkuvasti ajan tasalla.

Räjähdyssuojausasiakirjassa selvitetään mitkä aineet ja tilanteet voivat aiheuttaa räjähdysherkkiä ilmaseoksia työpaikalla sekä arvioidaan minkälaisia vaaratilanteita voi esiintyä ja kuinka nämä vaikuttavat ihmisten ja laitteiden turvallisuuteen. Lisäksi kerrotaan mihin teknisiin ja hallinnollisiin toimenpiteisiin on ryhdytty estämään räjähdysvaaraa ja suojautumaan sitä vastaan.

Räjähdyssuojausasiakirjan laatiminen ja päivittäminen on työnantajan vastuulla. Asiakirja on tehtävä myös vanhemmille laitoksille ja sen oli oltava valmis 30.6.2006. Toiminnanharjoittaja voi laatia räjähdyssuojausasiakrjan itse, mutta jos se on vielä tekemättä vuoden 2011 alussa, ei ole todennäköistä että se tulee tehtyä tämänkään vuoden aikana omin voimin. Vit Polygonilla on kokemusta ATEX direktiivistä ja räjähdyssuojausasiakirjoista sekä puu- että metalliteollisuudesta ja laatii miellelään sellaisen teidänkin toiminnalle. 

Katso myös Valtioneuvoston asetus räjähdyskelpoisten ilmaseosten työntekijöille aiheuttaman vaaran torjunnasta(576/2003).

Sinkopuhdistuskoneiden varaosia

Polygonin ja sinkopuhdistuskoneiden asiantuntija Shot Blasting Service Oyn yhteistyö on jatkunut jo vuosia.

Shot Blasting Service myy ja välittää metalliteollisuuden sinkopuhdistuskoneet ja toimittaa kaikki niiden huollossa tarvittavat varaosat, myös pintakäsittelyssä tarvittavat suodatinyksiköt ja -patruunat sekä tietenkin niiden asennukset ja huollot. Lisäksi SBS suunnittelee ja toteuttaa ammattitaidolla kokonaisvaltaisia käsittelyratoja aina kappaleen esilämmityksestä maalipintaan saakka.

Shot Blasting Service on OMSG sinkopuhdistukoneiden valtuutettu myyjä ja edustaja Suomessa, jonka kautta löytyy varmasti juuri teidän tarpeisiinne sopiva OMSG sinkopuhdistuskone, varaosat ja ammattitaitoinen ylläpito. Lisäksi SBS toimittaa varaosia usean muun valmistajan sinkoihin, mm CMSpA, Spencer Halstead, Gutmann, Schlick, Gietart, Carlo Banfi, Agtos, Costol ja Konrad Rump.

Shot Blasting Service on jo vuosia asentanut Donaldsonin valmistamia edistyksellisiä Ultra-Web suodatinpatruunoita eri valmistajien suodatinyksikköihin, parantaen samalla suodattimen ominaisuuksia.

Lisätietoa puh 0400 709 447 tai sähköposti hasse.west@polygon.fi

Totaalista säästöä Ovaalilla

Donaldsonin Downflo®Oval suodattimista Ultra-Web® nanokuituteknologialla on tullut teollisen ilmansuodatuksen maailmanlaajuinen menestys. Yhdistelmä joka koostuu tehokkaasta suodatinmateriaalista, taloudellisesta ja tehokkaasta puhdistusjärjestelmästä sekä eri kokoisista huolella muotoilluista suodatinkammioista missä ilman virtausta on optimoitu, on tuonut käyttöömme luotettavan ja energiapihin suodattimen mitä erilaisimpiin tarkoituksiin.

Suuri teho pienessä pakkauksessa oli tavoitteena kun Downflo® Oval 1 suodatinsarjaa, myös DFO:na tunnettua, kehitettiin. Huolellisia laskelmia ja tietokonesimulointeja seurasi laajamittainen testaus laboratoriossa ja kenttäolosuhteissa. Kului tonneittain erilaatuista testipölyä ja lopputuloksena syntyi suodatiin joka pystyy käsittelemään 25% enemmän ilmaa kuin muut samankokoiset suodattimet. 

Suuremman kapasiteetin lisäksi insinööreille oli asetettu tavoitteeksi alhaisempi energiankulutus. Suodattimissa pitää huomioida sekä painehäviö uusilla elementeillä käynnistettäessä että, vielä tärkeämpää, suodattimen varsinaisen käyttöiän aikainen painehäviö.Mitä alhaisempi painehäviö, sitä vähemmän energiaa tarvitaan ilman siirtämiseen suodattimen läpi. 

Alkuperäinen DFO on modulirakenteinen suodatinvalikoima joka katta suodatinpinta-alat välillä 141 m2 - 2259 m2. Tämä suodatinkapasiteetti mahtuu erittäin pienelle lattia pinta-alalle kasvattamatta korkeutta liikaa. Suodatinelementtien vaihto tapahtuu suodattimen etupuolelta ilman että tarvitsee taiteilla erilaisien korien ja muiden tilpehöörien kanssa.

Pikkuveli DFPRO on kyvykäs suodatinkonsepti yhdysrakenteisella automatiikalla, puhaltimella ja eri tarkoituksiin soveltuvilla esierottimilla. Perusteknologia on sama kuin isossa DFO:ssa. DFPRO on ratkaisu usempien konepajojen kohdepoistotarpeisiin DFPRO on myös monen johtavan laser- ja plasmaleikkauskonevelmistajan ensivalinta.

Pikkusisko DFO 1-2-3 toimitetaan joko hitsausimukärsällä varustettuna mobiilisuodattimena tai kiinteästi asennettuna kohdepoistojärjestelmänä pienen pajan vaihteleviin tarpeisiin, kuten hitsaus ja hionta jne. Kaikkea erittäin pienelle lattiapinta-alalle. Muista pienistä kärynimijöistä poiketen pikku DFO on varustettu samalla tehokkaalla puhdistusjärjestelmällä sisarustensa kanssa, sekä kunnollisella keräilyastialla erotetulle pölylle. Tämä tuo mukanaan suodatinelementtien pitkän käyttöiän ja imuteho pysyy samalla korkealla tasolla koko suodattimen eliniän. 

Huoltoystävällisyys oli myös tähtäimessa DFO suodatinperhettä suunniteltaessa. kaikki huoltokohteet ovat helposti käsillä ja suodatinelementtien vaihto tapahtuu nopeasti ja helposti.

Polygon huoltaa kaikenmerkkisiä suodatinjärjestelmiä Pohjanmaan, Keskipohjanmaan ja Eteläpohjanmaan maakunnissa. Meillä on korkealaatuisia Donaldson varaelementtejä jotka sopivat useimman tunnetun suodatinvalmistajan järjestelmiin. Lisätietoa puhelinnumerosta 0400 709 447 tai sähköpostitse osoittesta hasse.west@polygon.fi

Paineilmajärjestelmän varaosia

Paineilma on sähkön lisäksi välttämätön lähes kaikille teollisuuden tuotantoprosesseille. Puristettava ilma sisältää aina hiukkasia ja kosteutta joka kondensoituu aiheuttaen korroosiota ja kulumista paineilmajärjestelmässä, ellei ilmaa käsitellä suodattamalla ja kuivaamalla.

Donaldsonilla on kattava tuotevalikoima suodattimia ja erottimia paineilmajärjestelmiin. Teknologia kattaa kaiken kompressorihuoneesta kulutuspisteisiin tehtaassanne. Myös muiden valmistajien vastaaviin laitteisiin löytyy kulutusosia jotka antava teille hyötyä Donaldson teknologiasta.

Ruukki Metals toimittaa ensiluokkaisia terästuotteita esikäsiteltyinä tai osina tehtailta tai varastosta ympäri Suomen. Seinäjoella esikäsitellään leikkaamalla ja särmäämällä suuriakin kappaleita.

Pari vuotta käytössä olleeseen viisteleikkurijärjestelmään kuuluu PurePac 2000 kylmäregeneroiva adsorptiokuivain joka varmistaa leikkurin käyttämän paineilman laadun suodattamalla ja kuivaamalla. Kun suodatinpatruunoiden ja kuivausainekartussien vaihto tuli ajankohtaiseksi, Polygon toimitti uudet alkuperäiset Donaldson Ultrapac® varaosat tilalle.

Ultra-Web® on aina parempi

Yli 25 vuotta markkinoilla ja jatkuvan kehitystyön tuloksena voidaan sanoa että Donaldsonin Ultra-Web® nanokuituteknologia tekee patruunasuodattimestasi aina paremman. Puhtaamman ilman, pidemmän vaihtovälin ja suuremman energiansäästön saavuttamiseksi kysy sinunkin suodattimeesi Ultra-Webiä.

HT Laser Oy on laser- ja vesileikkauksen johtava asiantuntija. Yrityksellä on alansa monipuolisin laitevalikoima ja suurin kapasiteetti Suomessa. HT Laserilla on yli 10 laserleikkauslinjaa Suomessa ja näiden koneiden yhteydessä on usean eri valmistajan tekemiä suodatinyksiköitä.

Keuruulla yhden päätuotantokoneen suodatin on Donaldson Torit DFPRO suodatin. Kesäkuussa 2007 suodattimeen vaihdettiin uudet Ultra-Web patruunat ja huolellisen käyntiinajon jälkeen patruunat ovat kolme vuotta myöhemmin edelleen hyvässä toimintakunnossa, kertoo Tuomo Hämäläinen HT Laserilta. Kyseinen konelinja on ollut pääsääntöisesti 3-vuorokäytössä koko ajan.

Haapamäellä Trumpf laserlinjan Handte suodattimen elementit oli aika vaihtaa keväällä 2010. Alkuperäiselementtien hinta tuntui turhan kovalta, joten päädyttiin selvittämään vaihtoehtoja. Polygon tarjosi Donaldsonin valikoimasta laitteeseen sopivia Ultra-Web elementtejä huomattavasti edullisempaan hintaan. Nopea toimitusaika, edullinen hinta ja Keuruulla saadut hyvät kokemukset Ultra-Webistä helpottivat päätöksentekoa, kertoo Jari Harju HT Laserilta. Elementit sopivat suodattimeen hyvin ja suodatin toimii vähintään yhtä hyvin kuin aiemmin.

Kotisivu valmis!

vit Polygon on nyt saanut oman kotisivunsa. Polygonin logon, graafisen profiilin ja kotisivun ilmeen loi Bengt Björk, Bengt Björk Design Oy Ab. Kotisivun toteutti Simon Rönnqvist, SimOn.

Toivon että kotisivulla kävijä löytää mielenkiintoista tietoa ja saa hyvän käsityksen Polygonin toiminnasta ja osaamisesta. Älä epäröi, ota yhteyttä!